İçindekiler Gizle
Bugün size oyun içindeki en zeka dolu ve aldatıcı taktiklerden birinden bahsedeceğim: Sahte çatışma taktiği.
Adını ilk duyduğunuzda garip gelebilir ama inanın, bu stratejiyle son zamanlarda “chicken dinner”’ı cebe indirdim!
Bu taktiğin ana fikri, rakipleri kandırarak konumlarını açığa çıkarmak ve onları birbirine kırdırmak. Nasıl mı?
Uyguladığım Senaryo
Geçen gün Erangel'de, Rozhok tepesine yakın bir bölgede pozisyon almıştım. Dürbünle etrafı kontrol ettim, ama ortalık süt liman...
Ben de hemen iki sis bombası attım, ardından burst modda kısa atışlar yaptım. Ortam öyle gerçekçiydi ki, 200 metre ilerideki iki farklı takım birden pozisyonlarını değiştirmeye başladı.
Bir tanesi panikle evden çıkıp açık alana düştü, ben de uzaktan kolayca 2 free kill aldım. Ardından gelen takımı da zone avantajıyla eledim. Gerçek çatışma yaşanmadı ama ben 4 kill ve mükemmel bir pozisyonla finale kaldım!
Oyuncular, silah sesi duyunca hemen çatışmaya dahil olma içgüdüsüyle hareket ediyor.
Sis bombası her zaman bir şeylerin döndüğü izlenimini verir.
Rakipler, pozisyon değiştirmek zorunda kalıyor — işte senin anın burada başlıyor!
Düşük risk, yüksek ödül.
Bu taktikle sadece kill almak değil, oyunun akışını değiştirmek bile mümkün. Sahte çatışma, zeka ile oynanan PUBG'nin en az bilinen ama en etkili stratejilerinden biri.
Sislerin ardında kalan sadece görüş değil, zaferin kendisi olabilir.
Adını ilk duyduğunuzda garip gelebilir ama inanın, bu stratejiyle son zamanlarda “chicken dinner”’ı cebe indirdim!
Taktik Nasıl İşliyor anlatıyorum ?
Bu taktiğin ana fikri, rakipleri kandırarak konumlarını açığa çıkarmak ve onları birbirine kırdırmak. Nasıl mı?
- Oyunun ilerleyen safhalarında, sis bombaları ve silah sesleri ile bir çatışma ortamı simüle ediyorsunuz.
- Gerçek bir fight yok, sadece mizansen var!
- Rakip takımlar, çatışma olduğunu sanarak size doğru ilerliyor ya da pozisyonlarını kaybediyor.
- Siz de bu kaosu avantaja çevirip, ya arkadan dolanıyor ya da safe zone avantajıyla konumunuzu koruyarak kolay kill'ler alıyorsunuz.
Uyguladığım Senaryo 
Geçen gün Erangel'de, Rozhok tepesine yakın bir bölgede pozisyon almıştım. Dürbünle etrafı kontrol ettim, ama ortalık süt liman...
Ben de hemen iki sis bombası attım, ardından burst modda kısa atışlar yaptım. Ortam öyle gerçekçiydi ki, 200 metre ilerideki iki farklı takım birden pozisyonlarını değiştirmeye başladı.
Bir tanesi panikle evden çıkıp açık alana düştü, ben de uzaktan kolayca 2 free kill aldım. Ardından gelen takımı da zone avantajıyla eledim. Gerçek çatışma yaşanmadı ama ben 4 kill ve mükemmel bir pozisyonla finale kaldım!
Taktik Neden İşe Yarıyor?

Önerilerim:
- Sis bombalarını gelişigüzel değil, alanın kör noktalarına at.
- Sahte çatışmayı mümkün olduğunca gerçekçi yap. Farklı silahlarla farklı yönlerden ateş etmek inandırıcılığı artırır.
- Rakiplerin pozisyonunu tahmin ettikten sonra, ya arka dolaş ya da yüksek avantajlı bir yere konumlan.
- Solo oyunlarda bu taktik inanılmaz iş yapıyor, ama squad modunda takımca oynamanız gerekebilir.
Bu taktikle sadece kill almak değil, oyunun akışını değiştirmek bile mümkün. Sahte çatışma, zeka ile oynanan PUBG'nin en az bilinen ama en etkili stratejilerinden biri.