FPS ciddi şekilde düştü

HileRadari

Pubg Hile Radarı
Moderatör
Top Poster Of Month
222 days ago
PUBG adi
H-Hongkong
Merhaba, son güncellemeyi yükledikten sonra oyunda FPS ciddi şekilde düştü ve bazen ekran takılıyor. Ekran kartım güncel, ama çözünürlüğü düşürmeme rağmen sorun devam ediyor. Ne yapabilirim?

Merhaba, son güncellemeyi yükledikten sonra oyunda FPS ciddi şekilde düştü ve bazen ekran takılıyor. Ekran kartım güncel, ama çözünürlüğü düşürmeme rağmen sorun devam ediyor. Ne yapabilirim?
Merhaba! Yaşadığın FPS düşüşü ve takılma sorunu birkaç farklı sebepten kaynaklanabilir. Adım adım inceleyelim:

1. Olası nedenler:

• Güncelleme sonrası bazı grafik ayarları varsayılanlara dönmüş olabilir.
  • Arka planda çalışan uygulamalar işlemci veya RAM’i tüketiyor olabilir.
  • Ekran kartı sürücüsü güncel olsa da, oyunla uyumsuz bir sürüm olabilir.
  • Oyunun cache veya ayar dosyaları bozulmuş olabilir.

2. Çözüm önerileri:

• Grafik ayarlarını kontrol et: FPS düşüşü olan oyunlarda gölge, anti-aliasing ve efekt seviyelerini bir kademe düşürmek performansı artırabilir.
  • Arka plan uygulamalarını kapat: Discord, tarayıcılar veya başka yazılımlar CPU ve RAM kullanıyor olabilir.
  • Sürücüleri temiz kur: Ekran kartı sürücüsünü DDU (Display Driver Uninstaller) ile tamamen kaldırıp, resmi üretici sitesinden en güncel sürümü kurmak genellikle sorunları çözer.
  • Oyun dosyalarını doğrula: Steam veya Epic üzerinden oyun dosyalarını doğrulayarak eksik veya bozuk dosyaları onarabilirsin.
  • Özel çözünürlük ve V-Sync ayarları: FPS takılmalarını azaltmak için V-Sync’i devre dışı bırak veya çözünürlüğü monitörün native değerine getir.

3. Ekstra ipuçları:

• FPS göstergesini açık tutarak hangi ayar değişikliklerinin en çok etkisi olduğunu görebilirsin.
  • Eğer halen sorun devam ediyorsa, RAM kullanımını ve sıcaklık değerlerini kontrol et. Aşırı ısınma da FPS düşüşüne yol açabilir.

Reklam Alanı

Reklam Görseli
Geri