- 49 days ago
- PUBG adi
- PubGMaster
İçindekiler Gizle
PUBG oynarken bazı silahlar vardır ki, bir elin parmaklarını geçmez ama gönüllerin şampiyonudur. İşte MK12 de tam olarak öyle bir silah. DMR sınıfının yeni ama iddialı oyuncusu olan MK12, "beni alan bir daha bırakmaz" dedirtecek kadar karakter sahibi. Hem uzaktan hem yakından iş yapar, ama usulünce. Gelin bu silahı bir de bizden dinleyin, çünkü bu satırların yazarı MK12’ye bayağı gönül verdi.
İtiraf edelim, MK12'nin tasarımı ilk bakışta biraz... nasıl desem… sanki gelecekteki PUBG oyunundan ışınlanmış gibi. Siyah mat gövdesi, uzun susturucu uyumu ve bipoduyla tam bir "sniper artisti" havasında. Yanından geçerken “bu neymiş ya?” diye baktırır, eline aldığında “oha” dedirtir.
MK12, 5.56mm mühimmat kullanan yarı otomatik bir designated marksman rifle (DMR). Yani tam otomatik gibi zıp zıp gitmez ama her tetiğe basışta bir net ses ve etkili bir kurşun fırlatır.
MK12’nin olayı uzaktan. 3x, 4x ya da 6x taktın mı, rakipleri birer birer sinir krizine sokma garantili. Özellikle çatışmaya girmemiş rakipleri tek kafalık selamla lobiye uğurlamak, bu silahın en sevdiği iş.
Yakından da iş yapar ama dürbünsüzken biraz nazlı olur. Yani MK12’yle rush atılmaz, onunla "beklenir". O, sabırlı oyuncunun silahıdır.
MK12’nin en sevdiğim tarafı ise bipod desteği. Prone pozisyonunda çat diye yere yatıp bipodu açtınız mı, geri tepme neredeyse yok. Rakip duvar arkasından bakmaya korkar hale geliyor. “Benim yatacak yerim yok” deyimini, MK12 kullanıcıları “benim yatacak pozisyonum var”a çeviriyor.
MK12, “kontrollü dürt” silahlarının lideri. Mouse’a hızlı basarsan otomatik gibi akar ama dikkat: parmağınız uyuşabilir. Yani bu silahla oynarken el kaslarınız bile gelişebilir, bonus olarak da “bu nasıl hızlı seri atış?” diye raplanabilirsiniz (yaşandı, gerçek hikâye).
Benim için MK12, PUBG’deki "sessiz katil". Güzelce seversen, seni asla yarı yolda bırakmaz. Ama nazlıdır, ilgi ister. Dürbünü, kompansatörü, extended’ı… hepsiyle bir bütün olur. Ve bir gün elinden alınırsa, çok özlersin.
Görünüm: Uzaylı mı bu?
İtiraf edelim, MK12'nin tasarımı ilk bakışta biraz... nasıl desem… sanki gelecekteki PUBG oyunundan ışınlanmış gibi. Siyah mat gövdesi, uzun susturucu uyumu ve bipoduyla tam bir "sniper artisti" havasında. Yanından geçerken “bu neymiş ya?” diye baktırır, eline aldığında “oha” dedirtir.
Teknik Özellikler: Küçük ama etkili
MK12, 5.56mm mühimmat kullanan yarı otomatik bir designated marksman rifle (DMR). Yani tam otomatik gibi zıp zıp gitmez ama her tetiğe basışta bir net ses ve etkili bir kurşun fırlatır.
- Mühimmat: 5.56mm
- Atış modu: Yarı otomatik
- Şarjör: 20 mermi (extended ile 30)
- Hasar: 51 (kâğıt üzerinde, ama kafaya gelirse oyun dışı)
- Geri tepme: Tatlı sert, ama kontrol edilebilir
- Ek parça uyumu: Bipod + tüm DMR eklentileri (bu da onu bayağı çekici yapıyor)
Performans: Uzaktan sevdalı, yakından efendi
MK12’nin olayı uzaktan. 3x, 4x ya da 6x taktın mı, rakipleri birer birer sinir krizine sokma garantili. Özellikle çatışmaya girmemiş rakipleri tek kafalık selamla lobiye uğurlamak, bu silahın en sevdiği iş.
Yakından da iş yapar ama dürbünsüzken biraz nazlı olur. Yani MK12’yle rush atılmaz, onunla "beklenir". O, sabırlı oyuncunun silahıdır.
Bipod Detayı: PUBG’nin gizli süspansiyonu
MK12’nin en sevdiğim tarafı ise bipod desteği. Prone pozisyonunda çat diye yere yatıp bipodu açtınız mı, geri tepme neredeyse yok. Rakip duvar arkasından bakmaya korkar hale geliyor. “Benim yatacak yerim yok” deyimini, MK12 kullanıcıları “benim yatacak pozisyonum var”a çeviriyor.
Mizahi Not: "Bir tık daha" sevenler için
MK12, “kontrollü dürt” silahlarının lideri. Mouse’a hızlı basarsan otomatik gibi akar ama dikkat: parmağınız uyuşabilir. Yani bu silahla oynarken el kaslarınız bile gelişebilir, bonus olarak da “bu nasıl hızlı seri atış?” diye raplanabilirsiniz (yaşandı, gerçek hikâye).
Kimler Tercih Etmeli?
- Sabırlı nişancı ruhuna sahip olanlar
- 5.56 stoklarını eritmek isteyenler
- Mini14’ü bırakıp bir adım ileri gitmek isteyenler
- Sesi tok, ama otomatik gibi davranan DMR isteyenler
Son Söz: MK12 = Aşık olunası dengeli ölüm
MK12, PUBG evreninde kesinlikle underrated bir cevher. Elinize bir geçti mi, denemeden bırakmayın. Hele 6x dürbünle birleştirince rakipler "nerden geldi bu?" demekten loot’larını düşürmeye vakit bulamıyor.Benim için MK12, PUBG’deki "sessiz katil". Güzelce seversen, seni asla yarı yolda bırakmaz. Ama nazlıdır, ilgi ister. Dürbünü, kompansatörü, extended’ı… hepsiyle bir bütün olur. Ve bir gün elinden alınırsa, çok özlersin.